ABS

De nieuwe veiligheid

     Bosch eBike ABS

Het Bosch eBike ABS is het eerste voor serieproductie geschikte antiblokkeersysteem voor eBikes, dat ook in veel kritieke situaties gecontroleerd en stabiel remmen mogelijk maakt. De intelligente combinatie van voorwiel-ABS en loskomregeling voor het achterwiel verhoogt uw veiligheid en zorgt voor optimale rijstabiliteit en stuurbaarheid.

Meer veiligheid en meer stabiliteit

Veiligheid is voor de eBiker en zijn omgeving een bepalende factor. Door de wereldwijde introductie van de eerste serierijpe eBike ABS kan nu ook in kritieke omstandigheden gecontroleerd en stabiel worden afgeremd. Bosch eBike ABS maakt gebruik van de bewezen ABS-technologie voor auto's, die werd aangepast voor eBikes. De veiligheid wordt verhoogd door de combinatie van ABS op het voorwiel en het achterwielstabiliteitssysteem: Bij een noodrem wordt de remdruk in de voorrem geregeld waardoor de rijtoestand wordt gestabiliseerd. Dit is vooral een groot voordeel bij Trekking- en Citybikes.

De feiten

Intelligent achterwielstabiliteitssysteem

Het intelligente stabiliteitssysteem voor het achterwiel van Bosch eBike ABS vermindert het mogelijke omhoog komen van het achterwiel bij een extreme noodrem op het voorwiel. Op deze manier daalt de waarschijnlijkheid van een overslag. Dit laat u toe om de voorwielrem actiever en effici├źnter te gebruiken.

ABS voor het voorwiel

De snelheid van beide wielen wordt gecontroleerd door sensoren die het aantal wielomwentelingen tellen. Als het voorwiel door het sterke afremmen dreigt te blokkeren, verbetert Bosch eBike ABS de rijstabiliteit en de wendbaarheid van de eBike, vooral op hobbelige banen. Het harmonische en gevoelig afgestelde remsysteem biedt duidelijk meer controle en veiligheid.

Overzicht van het Bosch eBike-ABS

Met het eBike-ABS van Bosch wordt het risico op een overslag verkleind. De bestuurder geniet van meer stabiliteit en een beter stuurvermogen en kan de remmen beter gebruiken.

De set weegt ongeveer 800 gram. Het antiblokkeersysteem wordt geactiveerd van zodra de snelheid van 6 km/u wordt bereikt.

Het eBike-ABS bestaat uit:

De ABS-controle-eenheid (1)

Een afzonderlijk ABS-controlelampje (2)

De ABS-wielsnelheidssensoren (3)

De door Magura nieuw ontwikkelde remmen CMe ABS: Remhendel (4), sensorschijven en remschijven (5)

 

Bosch eBike ABS - Pedelec Check from DEKRA

De nieuwe eBike ABS van Bosch moet zich bewijzen in het keuringsstation Dekra voor e-Bikes.

Conclusie: "Algemeen gesproken is eBike ABS van Bosch een nuttige uitbreiding in

functie van de veiligheid van eBikes."

┬ę 2019 e-bikeservice Alle rechten voorbehouden